در این مقاله سعی داریم به ویژگیهای مداس بپردازیم
این ویژگی ها میتوانند از منظر های مختلفی باشند ، با ما همراه باشید
ویژگی های مدرسه خوب| ویژگی های ظاهری
جذابیت فضای مدرسه
یک مدرسه مناسب، در نخستین مرحله میتواند از نظر ظاهری زیبا باشد تا بتواند توجه کودکان را به خود جلب کند. داشتن حیاط ، باغچه، و هرگونه استفاده از رنگ و وسایل تزیینی در کلاس ها، سالن و حیاط مدرسه، باعث می شود کودکان محیطی که واردش می شوند را دوست داشته باشند و سریعتر با آن انس بگیرند.
ویژگی های مدرسه خوب| به امنیت بچه ها توجه کنید
محیط مدرسه می بایست از جنبه های مختلف امنیت را برای دانش آموزان فراهم کند. استفاده از ، نرده و حفاظ برای پله ها، سیستم تهویه و نور کافی کلاس ها و همچنین مقاومت در برابر بلایای طبیعی و انسانی مثل زلزله یا آتش سوزی، ویژگی هایی هستند که باید به خوبی آنها را درنظر داشته باشید. علاوه بر این مسائل، به موقعیت جغرافیایی مدرسه نیز توجه داشته باشید. مدرسه باید در یک محله مناسب باشد و فضای مشخصی برای رفت و آمد دانش آموزان داشته باشد.
ویژگی های مدرسه خوب| کادر آموزشی مناسب
استفاده از نیروی متخصص
کادر مدرسه و به ویژه معلمین باید افرادی باشند که بتوانند با دانش آموزان شما ارتباط مناسبی برقرار کرده و لحظات خوشی را برایش ایجاد کنند. معلم، معاون و مدیر مدرسه باید در ایجاد ارتباط و و رعایت مسائل تربیتی توان لازم را داشته باشند تا بتوانند نیازهای روحی و آموزشی دانش آموزان شما را به خوبی تشخیص داده و برای آنها برنامه ریزی کنند. معلمانی که دانش کافی را برای کارعلمی نداشته باشند، در برخورد با چالش هایی مثل دیرآموز بودن کودک، نمی توانند رفتار مناسبی نشان دهند و ممکن است مشکلات بسیاری را ایجاد کنند.
جایگاه مشاور را در مدرسه پیدا کنید
مدارسی که از مشاورین تحصیلی مناسب استفاده می کنند و مشاورینشان برنامه مشخصی دارند، نسبت به سایر مدارس بهتر عمل می کنند. بهتر است پیش از ثبت نام با مشاور مدرسه صحبت کنید و برنامه های او را برای آموزش های جمعی و مشاوره های فردی بررسی کنید. مدرسه ای که از اهمیت مشاور آگاه باشد، برنامه های مناسبی را برای آموزش والدین، معلمان و دانش آموزان توسط مشاور، در نظر گرفته است.
شیوه ارتباطی مدرسه
نحوه ارتباط مدرسه با والدین یک نکته مهم است که باید به آن توجه کنید. آیا مسئولین مدرسه در قبال پیشنهادات و مسائلی که خاتواده ها مطرح می کنند، پذیرش خوبی دارند؟ آیا می توانید به راحتی به مسئولین مدرسه اعتماد کنید و مسائل زندگی دانش آموز از قبیل بیماری ها یا جدایی والدین را با آنها در میان بگذارید؟ معلم فرزندتان تا چه حد در دسترس و پاسخگوی سوالات شما است؟ بهترین منبع برای آگاهی از این مسائل دانش آموزانی هستند که سال های قبل در این مدرسه ثبت نام کرده اند.
ویژگی های مدرسه خوب | سیاست های آموزشی
بعضی از معلمین در ساعت تدریس خود، به عنوان متکلم الوحده، نکات مهم را مطرح می کنند و از دانش آموزان نیز توقع دارند که در خانه، مطالب درسی را حفط کنند و در جلسات بعد، پاسخگو باشند. این شیوه از آموزش چیز زیادی به دانسته های فرزند شما اضافه نخواهد کرد. شیوه آموزشی مطلوب این است که فرزند شما به صورت فعال در آموزش دخالت داشته باشد.دانش آموزان به خصوص در سنین پایین تر، باید به صورت عملی آموزش ببینند. درنتیجه بهتر است مدارسی را انتخاب کنید که به کودک شما اجازه تجربه کردن، می دهند.
برخی از مدارس، محتواهای آموزشی بسیار سنگینی را در برنامه تحصیلی دانش آموزان قرار می دهند و معمولا به این خاطر مورد استقبال والدین نیز قرار می گیرند. به خاطر داشته باشید، آموزش باید حجم مشخص داشته باشد، مناسب نیازهای کودک باشد و در تمامی زمینه ها غیر از علم نیز، گسترش داشته باشد. تکالیف درسی زیاد یا آموزش های مختلف می تواند باعث دلزدگی دانش آموز از تحصیل، سردرگمی لا به لای تکالیف مختلف و مشکلات بسیار دیگری بشود.
ویژگی های مدارس خوب | تمرکز بر توانمندی دانش آموزان
مدارسی که به جای تشویق دانش آموزان به یادگیری، اهمیت دادن به پیشرفت های آنها یا توجه به استعدادهای هر دانش آموز، صرفا بر روی نمرات بهتر، تمرکز می کنند، نمی توانند رسالت آموزشی خود را به درستی انجام دهند. این مدارس باعث ایجاد احساس رقابت شدید یا حتی حسادت میان دنش آموزان می شوند و به طور ضمنی این نکته را در ذهن آنها ایجاد می کنند که صرفا در صورت گرفتن نمره کامل یا به اصطلاح (شاگرد زرنگ)، بودن ارزشمند هستند. بهتر است کودک خود را در مدارسی ثبت نام کنید که برای توانایی ها و پیشرفت های وی اهمیت بیشتری قائل باشند.
ویژگی های مدرسه خوب | آموزش جامع و همه جانبه
یک مدرسه موفق، علاوه بر آموزش مسائل درسی به دانش آموزان، مهارت های مختلف دیگری را نیز به آنها آموزش خواهد داد. به عبارتی یک مدرسه مناسب، صرفا به علم آموزی توجه نمی کند. آموزش مهارت های اجتماعی مثل دوست یابی، مهارت های زندگی مثل قدرت حل مسئله یا حتی آموزش یک حرفه به دانش آموز، از وظایف تربیتی مدرسه هستند که بعضا به آنها توجهی نمی شود.
یک مدرسه خوب از نظر دانش آموزان، بیشتر از یک محل تحصیل است. مدارس خوب اهمیت بالایی برای فعالیت های فوق برنامه در نظر می گیرند. زیرا در این فعالیت ها بستر مناسبی برای آموزش مهارت ها نیز ایجاد می شود . از طرف دیگر، برای دانش آموزان امکان لذت بردن را فراهم می کند. در نتیجه مدرسه در ذهن دانش آموز با فعالیت های لذت بخش تداعی می شود. مدرسه ای که قرار است کودکتان را در ان ثبت نام کنید، تا چه حد به بزرگداشت مناسبت های مختلف، اردوهای تفریحی و آموزشی، فعالیت های خیرخواهانه یا ایجاد دوستی با طبیعت اهمیت می دهد؟
ویژگی های مدرسه خوب | استفاده از اصول صحیح تربیتی
یک مدرسه خوب برنامه ریزی مشخصی برای تشویق دانش آموزان یا برخورد با قانون شکنی ها دارد. این برنامه ها می بایست با توجه به اصول روانشناسی تهیه شده باشند. تنبیه دانش آموزان در مقابل چشم دیگران، تنبیه بدنی، ترساندن یا تهدید دانش آموزان یا سایر روش های این چنینی نمی توانند شیوه های مناسبی باشند. از طرفی تشویق ها نباید به شکلی باشد که به عزت نفس سایر دانش آموزان آسیب بزند.
ویژگی های مدرسه خوب | سوالات متداول
1.وجود مشاور در مدرسه چه اهمیتی دارد؟
مشاورین، با نیازهای روحی و توانایی های کودکان در دوره های سنی مختلف آشنا هستند. مشاور می تواند نکات مناسبی را راجع به آموزش و تربیت کودک، در اختیار والدین و کادر آموزشی قرار دهد. از طرفی می تواند به کودک شما در مشکلات احتمالی کمک کند.
2.ایا مدارسی که دروس آموزشی مختلفی را با دانش آموزان تمرین می کنند، بهتر از سایر مدارس هستند؟
بهترین حالت برای یک مدرسه این است که میان دروس آموزشی و یادگیری سایر مهارت های زندگی، تعادل برقرار کند. تکیه بیش از حد به آموزش مباحث علمی می تواند در دانش آموزان اضطراب یا دلزدگی از تحصیل را به همراه داشته باشد.
3.بهتر است چه مهارت هایی در مدارس آموزش داده شوند؟
مدارس می بایست به مهارت های اجتماعی مثل راه های دوست یابی، مهارت نه گفتن، مهارت های زندگی مثل توانایی حل مسئله، توانایی اولویت بندی مسائل، مدریت بحران، توانایی های حرفه ای مثل اموزش حرف مختلف، توجه داشته باشند.
یکی از موارد انتخاب بهترین مدرسه باید شرایط محیطی آموزش و راحتی دانش آموز باشد
بزرگی مدرسه و یا نزدیکی از جمله شرایط مهم انتخاب نمی باشد . این موارد راحتی خانواده را تامین می کند ولی برای انتخاب شرط اول نمی باشد
سیستم آموزشی در فنلاند ممکن است کمی ما را راهنمایی کند
تمام مدارس فنلاند، نظام آموزشی جدیدی با عنوان «یادگیری پدیده محور» در پیش خواهند گرفت. برای نمونه، دانش آموزان کلاس چهارم یک مدرسه علاقه دارند تا همراه با معلمهای خود تاریخ تکامل تلفنهای هوشمند را بررسی کنند. برای بررسی این موضوع، وقتی صحبت از این میشود که چرا مردم از تلفن همراه استفاده میکنند، ریاضیات و آمار به کار گرفته میشوند و برای فهمیدن اینکه پیامک چگونه شیوه نگارش مردم را تغییر داده پای ادبیات به میان میآید. به این ترتیب، دانشآموزان به سرعت با موضوع ارتباط برقرار میکنند.
در این برنامه جدید، کلاس یا مواد درسی وجود نخواهند داشت و جای آنها را «برنامه موضوعی» خواهد گرفت؛ یعنی برنامههایی که با روند یادگیری کودکان سازگارند.
در نظام آموزشی سنتی، کودکان به کلاسهای مختلف میروند و برای مثال اول ریاضی دارند، بعد علوم و بعد ادبیات؛ اما در نظام جدید دانشآموزان به جای اینکه موضوعات مختلف را منفک از هم یاد بگیرند، حود نقش فعالی خواهند داشت و در برنامهریزی مشارکت میکنند.
در نظام آموزشی تازه و در دنیای کنونی، مردم نیاز به تفکر چند وجهی دارند تا بتوانند مسئله را از زوایای مختلف ببینند و از ابزارهای مختلف برای حل آن استفاده کنند. این تغییرات برای آماده کردن کودکان برای چنین
چیزی است
در برنامه ریزی های دبیرستان اندیشه فکور مانند سیستم آموزشی فنلاند بهترین برنامه ریزی صورت گرفته است